222

$show=home

Founder of Accounting Education

Online Accounting Course 

Achieve one of the highest distinctions in the accounting management profession: Become a Online Accountant. As an Online Accountant, you will have the knowledge and the skills to thrive in the competitive accounting industry.

The Online Accounting course gives you expertise and real-world skills in accounting analysis. Join more than 100,000 professionals who have been recognized globally for their commitment to ethics and professionalism.











$show=home

Welcome to Accounting Education

The Accounting University with 3400+ Accounting contents as study material which can watch, read and learn anyone, anywhere.

Start your studies

$show=home

Latest $type=blogging$count=10$author=hide$comment=hide$label=hide$show=home$date=hide

Audit Planning (AAS 8 ) Simplified


For explaining audit planning, AAS 8 was made. Like planning of any work, audit work should be done on the basis of perfect plan. An auditor should make the audit plan statement when he starts the audit of a company. In this statement, he should mention the answers of following questions.


Every answer will be step of audit planning.

Question 1. When will audit start?

Answer : Time of starting audit should be determined because delay in the starting of audit work will delay in completion. Auditor should fix it in advance. For example, audit will start from 2nd jan. 2014.

Question 2. Who will be in the team for an audit? 

Answer. Auditor is just like a doctor who have lots of clients like doctor has lots of patients. It will be easy for auditor if auditor will fix the team for auditing work. In this team, auditor should write his employees name. Employees should also be informed about their audit duty in advance.

Question 3. How will audit to be done?

Answer. Auditor should fix the steps which will be taken in practical of audit work. For example which accounting information will be verified. Is it be sample base or not? Name of officers and employees of company which will be involve in audit discussion.

Question 4. How much time will spend for completing the audit?

Answer. Auditor should fix the total time which will be used for audit completion.

Question 5. If there is technical matter which is outside of his accounting, auditing and taxation area, from where will auditor get expert advice?

Answer. Today, time is of information technology. Businesses are done through ecommerce. If auditor has to audit an e-commerce company, there may be the need of web or mobile developer to know some technical knowledge relating to online business transactions. At that time, auditor should write the name of such developer in the report after fixing the cost and other matters relating to his audit case.

Question 6. What will be the significant area of audit?

Answer. There is big area of audit, auditor should limit his scope of audit according to the nature and area of business of company.

Question 7. What will be the purpose of audit?

Answer. Auditor should fix also the purpose of audit. For example, few days ago, I obtained the call from CA from Delhi. He was interested to know the treatment of corpus  fund treatment in the financial statement. Few years ago, I wrote on this topic, I could not at that time what I wrote at that time. So, I took sometime from him. Actually, that auditor's aim was very clear, he wants to know what is the base of my writing. Whether, I have written on any court's decision or follow any accounting standard for calculation of corpus fund. After study it again, I can tell it was only on the basis of my research. Actually, I want to say, if any auditor has fixed his purpose of audit, he will reach fastly at his result of auditing. He will do work in right direction. He will search for only fulfilling his purpose. Without fixing the purpose, he may waste his time and energy to complete the audit.

Question 8. Will we use internal audit report for auditing?

Answer. For this, he should check the quality of internal audit.

Question 9. How will auditor allocate the work of audit between joint auditors?

Answer. For this, he should discuss with company and other auditors.

Question 10. What main documents which will use for audit?

Answer : It may be just financial statements and voucher but for deep audit, audit can use each document of company. But its list should be mention in the answer of this question.

When auditor will write the answer of these questions or all the other questions which he will include, this audit plan statement will become helpful

a) To complete audit on the time.
b) To identify the problems of audit.
c) To increase the co-ordination between other auditors.

Related : List of AAS

COMMENTS

$hide=home

Name

access,2,account,87,accountant,93,Accounting,680,accounting definitions,99,accounting ebook,3,Accounting education,85,accounting procedure,2,accounting process outsourcing,2,Accounting Software,54,advance,3,advertising,6,africa,7,Amalgamation,6,amendments,16,announcements,62,Annuity,2,assets,52,audit,46,auditing,41,Australia,2,B.Com.,22,balance sheet,84,bank,111,Bank reconciliation,12,banking,33,basic accounting,110,BBA,1,benefits,13,best,50,bill,12,black money,3,blog,12,bloggers,7,book keeping,4,bookkeeping,2,Branch Accounting - full tutorial,8,budget,35,Budget variance,13,business,65,businessman,9,CA,30,calculator,4,canada,3,capital,72,capital budgeting,27,career,20,cash,40,cash book,8,cash flow statement,11,Chiense,1,children,13,china,6,class,3,coaching,2,coins,2,college,6,commerce,10,commerce students,7,company,36,computer,9,computer accounting,1,conference,4,Contact vinod kumar,1,Control Your Spending,27,corporate accounting,69,cost,159,cost accounting,194,cost center,8,cost centre,1,CPA,2,credit,18,credit card,11,cs,10,currency,35,data,11,Debit and credit,17,debit cards,1,debt,62,debtor,21,degree,6,depletion,2,depreciation,38,Diwali Messages,12,documents,4,dollar,5,domain,3,Downloads,3,Dubai,1,e-accounting,17,earning,17,education,247,Education Loans,6,email,15,employee,4,EPF,2,ERP,7,euromoney,1,examination,7,excel,17,excise duty,6,expenses,65,facebook,7,factor of loan,1,fans,2,feature,32,fifo,5,FII,4,fiji,1,finacle,1,finance,823,Finance Journal Entries,4,Financial,134,financial accounting,144,Financial Statements,1,fire insurance,3,flickr,2,flow,4,forensic,4,forex,21,formula,8,france,1,fraud,6,free,2,fun,34,function,1,fund,48,GAAP,36,GDP,1,gdr,5,germany,1,gold,7,goodwill,4,goodwill accounting,3,google,34,google apps,3,google apps,1,google base,1,google buzz,1,google calendar,1,Google docs,38,google finance,3,google fusion tables,1,google talk,5,govt.,5,GST,33,guide,85,health,6,Hindi,2,Hindi Language,3,history,3,holding company,3,How to treat FBT in Tally 9,1,HRA,3,ICAI,11,ICAWI,3,ICICI Bank,1,IFRS,10,income,17,income statement,17,Income Tax,7,India,57,indian railway,1,Indonesia,1,inflation,4,inflation accounting,3,infographics,8,information,7,inspiration,176,insurance,14,insurance accounting,2,Intangible,3,interest,26,international,7,Internet,41,Introduction of Tally 9,1,inventory,41,investment,135,investment in Shares,6,invoice,3,IT,1,Japan,1,Job costing,4,journal entries,138,Journal Entries eBook Help,4,Kalculate,1,keyboard,3,kuwait,2,laptop,2,law,4,LBT,1,learning,36,lease,5,lecture,11,ledger,15,leducation,1,Leverage Analysis,7,liabilities,16,lifo,3,linkedin,1,loan,74,logical point,1,loss,5,loss of profit,1,M.Com.,5,m.phil,2,malaysia,3,management accounting,129,manual accounting,4,manufacturing account,1,market,11,marketing,3,mastercard,2,material,13,MBA,14,MCA,1,media,4,migration,2,mobile,9,money,61,ms word,3,ms. excel,14,multi currency in tally 9,1,Multicurrency Accounting,3,mutual fund,30,national security,1,new and sacrifice ratio,1,new york times,1,new zealand,1,news,1,NGO,5,nonprofit-accounting,6,North Georgia Mountains,1,Notification,1,NPV,17,NSE,1,odbc,2,office,10,oman,1,online application,2,online accounting,11,Online Accounting Course,5,otcei,1,pakistan,3,parents,3,Partnership,1,pay pal,3,pdf,4,Personal Finance,6,pie chart,1,pie chart of income,2,pnb,5,podcast,1,ppf,1,presentation,10,price,7,privacy policy,2,prof. vinod kumar,13,profit,24,profit and loss account,12,project management,11,provision,13,purchase,9,puzzles,2,quickbooks,2,Quote,22,quotes,42,quotes of svtuition,1,rating agency,2,ratio analysis,34,RBI,7,readers,13,real estate,13,rectification of errors,11,remote control,2,reports,10,reserves,8,responsibility accounting,4,retirement,2,revenue,3,Revenue reserves,2,review,7,risk,11,rupees,9,salary,5,sale,12,saudi arabia,1,saving,19,sbi,9,scholarship,2,school,1,SEBI,13,security,30,service tax,23,share,20,share trading,15,Shares,16,shri lanka,3,singapore,2,sms,6,social accounting,7,society,5,solution,215,South Africa,1,stock,24,stock exchange,22,structure,6,student,39,students,70,study,21,subsidiary company,2,svtuition,14,swiss bank,2,tally,99,tally 9,8,Tally 7.2,8,Tally 9,42,Tally.ERP 9,59,tanzania,2,tax,94,Tax Accounting,30,TDS,15,teacher,62,teaching,112,technology,33,test,40,testimonial,15,testimonials,15,thailand,1,tips,60,trading,5,trading on equity,2,transaction,7,trend,12,trial balance,14,truthfulness,1,tuition,3,twitter,10,UAE,5,UGC - NET Commerce,13,UK,11,United Arab Emirates,1,university,9,usa,25,valuation,8,VAT,22,Video,35,Voucher and vouching,4,Wealth,8,wikipedia,25,working capital,29,youtube,14,
ltr
item
Accounting Education: Audit Planning (AAS 8 ) Simplified
Audit Planning (AAS 8 ) Simplified
Accounting Education
https://www.svtuition.org/2014/01/audit-planning-aas-8-simplified.html
https://www.svtuition.org/
https://www.svtuition.org/
https://www.svtuition.org/2014/01/audit-planning-aas-8-simplified.html
true
2410664366776677676
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Reply Cancel reply Delete By Home PAGES Contents View All RELATED CONTENTS FOR YOUR LEARNING Topic ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy